طرز تهیه غذاهای رژیمی

طرز تهیه مرباجات خام : ( مربای سیب ، مربای هویج ، مربای خیار بوته ای ، مربای توت فرنگی ، مربای به ، مربای موز ، مربای گیلاس ، مربای زردالو ، مربای آلبالو )

مقداری از میوه های فصل (هویج و سیب و موز و...را درشت رنده ویا ریز خرد كنید (بطوری كه آب نیفتد) و با یك قاشق مربا خوری عسل و یك قاشق غذا خوری پودر بادام خام پوست كنده مخلوط كنید . در صورت تمایل می توانید آب نصف لیمو ترش تازه شیرازی را به مخلوط آماده شده اضافه كنید و آن رامیل كنید . می توانید هر روز یم نوع مربا تهیه كرده و میل نمائید .

 

طرز تهیه جوانه گندم :

 

مواد لازم :

گندم تازه با پوست:                                      200 گرم

پارچه نخی سفید و كاملا تمیز                         یك تكه

طرز تهیه : گندم را تمیز كرده ، شسته و با آب ولرم به مدت 48 ساعت خیس كنید و هر روز آب آنرا عوض كنید. به محض آن كه گیاهك گندم سفیدك زد و شروع به ریشه زدن نمود ، آن را تمیز بشوئید و در یك كیسه نخی ریخته و كیسه را مرطوب نگه دارید. پس از 24 ساعت جوانه یا ریشه گندم را خواهید دید. در این حال می توانید هر روز چند قاشق از آنرا به سالاد خود اضافه كرده میل نمایید. برای رشد بیشتر جوانه ها می توانید هر روز با آب پاش ، كیسه نخی را مرطوب كنید.

 

طرز تهیه جوانه جو دوسر :

مواد لازم :

جو دوسر تازه با پوست:                                       200 گرم

پارچه نخی سفید و كاملا تمیز                               یك تكه

 

طرز تهیه : مشابه جوانه گندم می باشد با خواص عالی

 

طرز تهیه شیر بادام  :

50گرم مغز بادام خام و شیرین را با یك لیوان آب مخلوط كنید و روی اجاق قرار دهید . به محض جوش آمدن اجاق را خاموش كرده و صبر كنید تا كاملا خنك شود پس از آن پوست بادام را جدا كنید و با آب خنك بشوئید . مغزهای آماده شده را با سه قاشق غذا خوری عسل و 3 الی 4 لیوان آب سرد مخلوط كنید و به مدت 5 دقیقه (برای اینكه مواد خوب در آب حل شوند) در مخلوط كن مخلوط كنید تا بصورت شیر درآید.
این نوشیدنی بسیار گوارا و دارای فوائد بسیاریست ، از آن جمله: این نوشابه برای بهبود بیماران عصبی ، افسرده و نگران بسیار موثر است و تمام ناراحتی های اعصاب و روان را بهبود می بخشد و برای افرادی كه به راحتی نمیتوانند تمرکز پیدا کنند می تواند مفید باشد. الكترولیت های بدن را تنظیم می كند ، در رشد كودكان و نو جوانان بسیار مفید است. باعث لطافت پوست می شود و به آن شادابی و نشاط بخشیده ، ناراحتی های پوستی و کبدی را نیز بر طرف می كند. افرادی كه چربی خون آنه بالا است باید توجه داشته باشند كه از این نوشیدنی زیاد استفاده نكنند.

مصرف این نوشابه اشتها و گرسنگی زیادی در بعضی افراد ایجاد می کند! از این رو، کسانی که از این نوشابه استفاده می کنند بهتر است که همیشه همراه خود مقداری خوراکی داشته باشند.

 

نكته: تهیه شیر گردو ، شیر فندوق ، و شیر پسته نیز به همین طریق می باشد.

 

طرز تهیه ی حلوای مخصوص :

 

مواد لازم : 

خرمای مرغوب بدون هسته                                  800 تا 1000گرم

مغز گردوی تازه                                                   150 گرم

آرد جوانه گندم                                                   200 گرم

دارچین سائیده                                                  1 قاشق غذاخوری

هل سبز ساییده                                                1 قاشق مرباخوری

پودر نارگیل و پسته هركدام                                  1 قاشق غذا خوری

روغن زیتون طبیعی                                            2 تا 3 قاشق درصورت تمایل

طرز تهیه : مغز گردو و دارچین و هل سبز را آسیاب كرده با آرد جوانه ی گندم خوب مخلوط كنید . پس از آن مواد تهیه شده را در یك ظرف چینی با خرما مخلوط كنید و خوب ورز دهید تاخمیر نسبتا سفتی بدست آید اگر مواد آماده شده خیلی سفت شود می توانید چند قاشق گلاب به آن اضافه كنید . در صورت تمایل چند قاشق غذا خوری روغن زیتون یه خمیر اضافه كرده و دوباره آن را ورز دهید تا خمیر نرم و براقی بدست آید . مواد به دست آمده را در یك دیس مناسب پهن كرده و روی آن پودر پسته و نارگیل بپاشید . ودر آخر روی دیس را با سلیفون بپوشانید و در یخچال نگهداری كنید و در موقع لزوم از آن استفاده نمائید .

طرز تهیه ی سالاد مخصوص :

مواد لازم :

هویج ، كاهو ، خیار بوته ای ، انواع كلم (كلم بروكلی ، كلم برگ سفید ، قرمز ، گل كلم و كلم قمری ) به مقدار لازم

سبزی جات معطر (نعناع ، ریحان ، ترخون ، مرزه ، جعفری و ساق كرفس)               به مقدار لازم

جوانه گندم                                                        3 قاشق غذا خوری

پیاز كوچك                                                          1 عدد

مغز بادام خام                                                     10 عدد

سیب درختی                                                     1 عدد

كشمش شسته شده                                         1 قاشق

كنجد خام با پوست                                             1 قاشق

پونه كوهی                                                        1 قاشق مرباخوری

لیمو ترش تازه                                                    به مقدار دلخواه

روغن زیتون طبیعی                                             3 تا 4 قاشق سوپخوری

نمك                                                                 به مقدار كافی

 

طرز تهیه ی سوپ كرفس :

مواد لازم :

 

ساقه كرفس ضخیم و سبز                                   3 تا 4 عدد

ساقه ترد كرفس                                                 1 تا 2 عدد

جوانه ماش                                                       2 قاشق غذاخوری

سیر متوسط                                                     1 عدد

خیار بوته ای                                                     1 عدد

جعفری                                                            20 شاخه

مغز گردو خام                                                     5 عدد

هویج فرنگی                                                     1 عدد

لیمو ترش تازه                                                   به مقدار دلخواه

روغن زیتون                                                       3 تا 4 قاشق سوپخوری

نعناع خشك                                                      1 قاشق مرباخوری

نمك                                                                به مقدار لازم

طرز تهیه : ابتدا ساقه های ضخیم كرفس را آب بگیرید و در یك ظرف چینی یا لعابی بریزید بعد ساقه ی ترد كرفس و هویج و خیار را رنده كرده و پس از آن جعفربی را خرد كنید و در آخر سیر را رنده كرده و با بقیه ی مواد مخلوط كنید و هم بزنید . مقداری نمك به آن اضافه كنید و گردو و روغن زیتون و نعناع خشك را روی سوپ بریزید و بعد میل كنید و خوب بجوید .

 

طرز تهیه خواراك مخلوط :


 مواد لازم :

هویج فرنگی متوسط                                         1 عدد

ساقه ی ترد كرفس                                           1 شاخه

جوانه گندم                                                     2 قاشق غذاخوری

جوانه عدس                                                    2 قاشق غذا خوری

جوانه ماش                                                     2 قاشق غذا خوری

كاهو                                                              4 برگ

مغز بادام خام                                                  10عدد

مغز گردو خام                                                   2 عدد

مغز پسته خام                                                 10 عدد

مغز فندق خام                                                 10 عدد

جعفری خرد شده                                             4 قاشق غذا خوری

گوجه فرنگی رسیده                                         1 عدد

پونه كوهی یا نعناع خشك                                 1 قاشق مرباخوری

سیر متوسط                                                   1 حبه

كشمش شسته شده                                      یك قاشق سوپخوری

روغن زیتون طبیعی                                          نصف استكان

لیمو ترش تازه                                                 به مقدار لازم

پودر نارگیل                                                     1 قاشق غذاخوری

آب زعفران                                                     1 قاشق مربا خوری

 

طرز تهیه : همه ی مواد (به جز كشمش و پودر نارگیل و لیمو ترش و پونه )

را باهم مخلوط و چرخ كنید سپس نمك به آن اضافه كرده و خوب مخلوط نمائید . سپس از آن موادفراهم شده را در یك ظرف چینی ریخته با پودر نارگیل و پونه و روغن زیتون تزئین كنید و در آخر آب زعفران را روی آن بریزید و بعد میل كنید .

طرز تهیه دلمه ی فلفل و دلمه ی گوجه فرنگی :

مواد لازم :

فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی                             از هركدام 1 تا 2 عدد

جوانه گندم                                                    200 گرم

جوانه ماش                                                    4 تا 5 قاشق غذاخوری

مغز گردو خام                                                  100گرم

هویج فرنگی                                                   1 عدد

سبزیجات معطر خرد شده                                  4 قاشق غذا خوری

پیاز كوچك                                                       1 عدد

ساقه ترد كرفس                                               1 شاخه

سیر متوسط                                                   1 حبه

نمك فلفل سیاه                                               به مقدار لازم

لیموترش تازه                                                  به مقدارنیاز

روغن زیتون طبیعی                                          2 تا 3 قاشق سوپ خوری

آب زعفران                                                      1 قاشق مرباخوری

طرزتهیه : ساقه كرفس و هویج و مغز گردو و جوانه ها و سیر را چرخ كرده و پس از آن پیاز را بصورت ریز خلال و سپس سبزیجات را به آن اضافه كنید و در آخر لیمو ترش و روغن زیتون و آب زعفران و نمك و فلفل را به آن اضافه كنید و خوب بهم بزنیدتا یكنواخت شود در این مرحله داخل فلفل و گوجه فرنگی را خالی كرده و از مواد موجود پر كنید و درب فلفل و گوجه را گذاشته و به مدت 30دقیقه در یخچال نگهدارید . وبعد همراه با لیمو ترش میل نمائید .

طرز تهیه حلیم جوانه گندم :

مواد لازم :

جوانه گندم                                                        200 گرم

مغز گردو خام                                                     50 گرم

ارده                                                                  2 قاشق غذا خوذی

عسل طبیعی                                                     1 قاشق غذاخوری

دارچین                                                              1 قاشق چای خوری

آب زعفران                                                         1 قاشق مربا خوری 

طرز تهیه : ابتدا جوانه گندم و مغز گردو را چرخ كرده و پس از آن با یك قاشق ارده مخلوط كنید و در یك پیش دستی برگی شكل پهن كنید و با نوك فاشق آن را حالت دهید . سپس یك قاشق عسل روی مواد فراهم شده بریزید به گونه ای كه همه جای آن را بپوشاند  بعد ارده ی باقی مانده را روی عسل ریخته و در آخر دارچین را روی ارده بپاشید و آب زعفران را به آن اضافه كنید .

 

بر گرفته شده از كتاب 15 روز تا سلامتی  آقای جمشید خدادادی